Mierea – antidot in consumul de alcool in exces
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 6.757 vizualizari

De-a lungul anilor, medicina populara vermonteza a stabilit empiric, prin metoda incercarilor si erorilor, cum trebuie sa se procedeze pentru dezintoxicarea alcoolicilor. Un individ cu varsta de peste 40 de ani a baut de la 27 decembrie pana la 10 ianuarie, astfel incat ajunsese pur si simplu paralizat. I s-au administrat 6 lingurite de miere. Dupa 20 de minute, i s-au mai dat inca 6 lingurite, iar dupa inca 20 de minute, o a treia doza in aceeasi cantitate. In 40 de minute i s-au dat deci 18 lingurite de miere. Langa patul lui, se afla o sticla cu o inghititura de bautura. Trei ore mai tarziu, bautura era inca neatinsa. Tratamentul a continuat, administrandu-se 3 doze de cate 6 lingurite de miere fiecare, la interval de 20 de minute.

 

In dimineata urmatoare, a fost vizitat la 8.30. Dormise toata noaptea, pana la orele 7.30. Aceasta nu i se intamplase de 20 de ani. Intre timp totusi luase ultima ramasita de bautura. Mai intai i s-au dat inca 3 doze de cate 6 lingurite de miere din 20 in 20 de minute. Apoi a servit un ou fiert moale. Dupa 10 minute a primit 6 lingurite de miere. Pranzul a constat din 4 lingurite de miere luate inainte de masa, un pahar de suc de rosii si o bucata de carne tocata. Ca desert, i s-au dat inca 4 lingurite de miere.

 

Un prieten i-a adus o sticla de o jumatate de litru cu bautura, care i-a fost servita odata cu cina. El a impins-o deoparte, spunand ca nu mai doreste asa ceva. Si, intr-adevar nici nu a mai baut dupa aceea. Acest om, care era beat turta la ora 8 p.m. a fost trezit dupa 24 de ore, prin administrarea a aproximativ 0.9 kg miere.

 

Medicina populara vermonteza socoteste ca inclinatia exagerata spre consumul de alcool este semnul lipsei de potasiu din corp. Mierea continand in buna parte potasiu, contracareaza setea de alcool si ajuta substantial la procesul de dezalcoolizare.

 

In legatura cu cele de mai sus, am procedat la stabilirea reactiei bauturilor alcoolice cu ajutorul hartiei de turnesol. Cu sprijinul unui barman prieten care mi-a adus probe din diferitele bauturi alcoolice care se vindeau la bar, am controlat reactiile acestora precum si ale apei gazoase care era folosita pentru prepararea lor. Reactiile constatate prezinta urmatorul tablou:

 Bauturi reactii  Bauturi  reactii
 Whisky  pH 6,0 usor acid  Vin de Jerez  pH 4,5 foarte acida
 Rom  pH 5,5 acid  Vin de Porto  pH 4,5 foarte acida
 Apa de Vichy  pH 7,0 usor alcalina  Vermut  pH 4,5 foarte acida
 Bere  pH 4,5 foarte acida  Lichior de menta  pH 6,0 usor acid
 Apa gazoasa  pH 5,5 acida  Gin  pH 6,0 usor acid

 

Daca ne amintim de instinctul animalelor si al oamenilor care ii fac sa caute hrana acida, putem intelege mai bine de ce, dupa o zi de munca grea, muncitorul pofteste la o sticla de bere, care are un pH foarte acid, 4,5. Putem intelege mai bine de ce omul de afaceri cat si cel cu o profesie definita simt deseori placerea de a lua parte la un coctail inainte de cina. Bautura alcoolica, avand o reactie acida, satisface dorinta instinctiva de acid. Este interesant de retinut ca vinul si berea sunt cele mai acide bauturi alcoolice.

 

Faptul ca atat cafeaua cat si ceaiul sunt bauturi foarte acide, avand reactia pH=4,5, ne face sa intelegem usor de ce au devenit bauturi populare. In medicina populara vermonteza, singurul lichid care se recomanda in caz de boala este ceaiul.

 

Sursa: Anexa C, Mierea si alte produse naturale, D.C. Jarvis

Alte informatii gasiti si pe: http://alcohol.addictionblog.org/is-alcoholism-the-mother-of-all-addictions/

 

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website