Scoala Spaniola de Calarie din Viena
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 7.178 vizualizari

Scoala Spaniola de Calarie din Viena este singura institutie din lume care a practicat timp de 440 de ani si continua sa cultive echitatia in stil clasic dupa regulile si traditia scolii superioare renascentiste.

 

Obiectivul echitatiei clasice este de a studia modul in care caii se misca natural si de a cultiva la cel mai inalt nivel eleganta de care un cal este capabil, prin antrenament sistematic. Rezultatul acestei munci este o armonie perfecta intre calaret si cal, armonie care poate fi obtinuta numai la Scoala Spaniola de Calarie Viena.

 

Scoala Spaniola de Calarie, o parte importanta a mostenirii culturale austriece, nu este doar cea mai veche academie de calarie din lume,  dar este si unica Scoala Superioara unde stiinta dresajului clasic a fost pretuita si pastrata timp de peste 430 de ani.

 

Denumirea “Spaniola” din numele scolii este data de originea iberica a cailor incepand cu secolul XVI. Acestia erau considerati de o noblete speciala, insufletiti, comunicativi si potriviti pentru arta dresajului clasic. Astazi, armasarii Lipitani sunt descendenti ai rasei de cai spanioli, fiind rezultatul unei incrucisari intre rasele de cai spanioli, arabi si berberi, incantand iubitorii de cai din toata lumea cu performantele lor.

 

In anul 1729 Imparatul Karl al VI l-a insarcinat pe arhitectul Josef Emanuel Fischer von Erlach sa construiasca magnifica Scoala de Calarie de Iarna la Palatul Hofburg care a fost finalizata in 1735. Portretul monarhului domina splendidul hol in stil baroc unde calaretii Scolii Spaniole de Calarie antreneaza armasarii Lipitani si demonstreaza abilitatile acestora in timpul spectacolelor unei audiente internationale.

 

Planurile constructiei Stallburg-ului, fara indoiala cea mai valoroasa cladire renascentista a Vienei, dateaza inca din anul 1559. Actuala curte a grajdurilor a fost finalizata in 1560 iar cladirile aditionale au fost finalizate intre 1565-1569. Initial “Maximiliansburg”, asa cum mai este numit Stallburg-ul, s-a dorit a fi resedinta oficiala al lui Maximilian al II-lea; insa cand acesta a preluat tronul in 1564 cladirea nu era finalizata, fiind astfel nevoit sa se mute in vechiul Palat Imperial. Astazi Stallburg-ul adaposteste cei 72  de armasari Lipitani ai Scolii Spaniole de Calarie.

 

Sursa: http://www.srs.at

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website