Bauturi depurative, diuretice
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 4.115 vizualizari

Cemi

 

200 ml suc de ceapa, 100 g miere (preferabil din flora montana)

 

Modul de preparare. Aproximativ 500 g ceapa proaspata, preferabil rosie de Fagaras, se curata, se spala bine si se trece prin masina de stors fructe. Sucul obtinut se pune intr-o sticla, se adauga mierea si se agita bine pana la completa omogenizare.

 

Se beau cate 50 ml la fiecare masa principala; in total 150 ml pe zi.

 

Actiuni farmaco-fiziologice. Preparatul are o actiune foarte puternica decongestiva, suprimand congestiile pelviene, meningeale sau mamare, premenstruale sau de alta natura. Datorita faptului ca are o actiune foarte puternica de reglare a circulatiei periferice, este indicat la persoanele care au varice, mai ales la membrele inferioare. De asemenea, are o actiune tonifianta asupra sistemului nervos si endocrin, scazand pofta de mancare exagerata, actionand asupra depunerilor de grasime si apa din tesuturi, mai ales in partea inferioara a corpului, producand o slabire de jos in sus, completand – in cura de slabire – medicatia care produce slabirea de sus in jos, uniformizand astfel pierderile in greutate, in mod egal, din unele parti ale corpului.

 

Prin actiunea tonifianta cardiaca, circulatorie si diuretica are un efect prompt, deosebit, in eliminarea edemelor (apa in tesuturi) de orice natura, precum si in paniculoza (celulita). O cura dureaza 3-4 luni, cu o pauza de o luna. Se poate repeta cat timp este nevoie. In general, efectele endocrine si circulatorii se observa in 3-4 zile.

 

Indicatii si contraindicatii. Bautura se recomanda in astenii nervoase, neinsotite de obezitate, in toate tulburarile cardiovasculare (in special varice), in congestii pelviene (dureri de ovare), mamare (dureri de sani), meningeale (dureri de cap). In plus, aceasta bautura sporeste rezistenta organismului la infectii, in special la cele respiratorii (gripe, viroze, bronsite). Bautura este contraindicata persoanelor care au intoleranta la ingrediente, celor cu diabet zaharat, precum si celor care sufera de boli acute de stomac (gastrite hiperacide, ulcer gastric sau duodenal) si obezitate.

 

Modul de conservare. Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat. Se poate prepara o data cantitatea necesara pentru o zi sau pentru o saptamana cel mult, pastrandu-se numai la frigider. Tinut la temperatura camerei, isi pierde proprietatile terapeutice in decurs de 1-2 ore.

 

Sursa: Dr. N. Mihailescu

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website