Carte buna – Complete Book of Knife Skills
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 4.349 vizualizari

De ce este importanta abilitatea de a manevra un cutit in bucatarie

 

Oricine doreste sa gateasca – fie profesional, fie acasa – trebuie sa stie sa utilizeze un cutit. Si asta nu inseamna sa cunoastem doar cum sa taiem legumele in diferite forme, desi, si acest aspect este important. Inseamna sa cunoastem cum sa tinem in mana un cutit, si, la fel de important, cum sa tinem ceea ce taiem astfel incat sa nu ne accidentam. A invata cum sa tinem si cum sa utilizam corect un cutit ne ajuta nu numai sa gatim in siguranta, cat si sa muncim mai repede, facandu-ne mult mai eficienti in bucatarie. Daca siguranta si viteza nu sunt motive suficiente, abilitatile de a utiliza un cutit ne ajuta si sa taiem uniform mancarea.

 

Cartea contine o multime de informatii utile pentru cei pasionati de gatit: istoria cutitelor, tipuri si forme de cutite, intretinerea cutitelor si ascutirea lor, metode si tehnici de taiere, etc. Inainte de a experimenta retete, trebuie sa ne cunoastem uneltele.

 

Cuprins:

Introducere

Cum sa interpretam informatiile

Capitolul 1: Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cutite

Capitolul 2: Sa incepem

Capitolul 3: Taieturi de baza pentru legume

Capitolul 4: Cum sa taiem fructele si legumele

Capitolul 5: Cum sa transam carcasa de pui

Capitolul 6: Cum sa taiem carnea

Capitolul 7: Cum sa taiem pestele

Capitolul 8: Cum sa taiem crustaceele

Capitolul 9: Cum sa taiem carnea gatita

Capitolul 10: Decoratiuni creative

Marturisiri

Index

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website