Carte buna – Traieste slab, gurmand si sanatos
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 3.812 vizualizari

Lucrarea lui Romain Gagnon are ceva unic prin faptul ca se adreseaza, desigur, mai intai si inainte de toate intelectului nostru (contine de altfel un potential educativ foarte ridicat), dar lasa loc si pasiunii, ceea ce nu poate decat sa bucure hedonistul care doarme in noi. Astfel se imbina utilul si placutul, inteligenta si placerea simturilor, educatia si nutritia.

 

Suntem invitati asadar sa reflectam asupra influentei alegerilor noastre alimentare, care devin intrucatva reflexul valorilor noastre, al prioritatilor pe care le dorim in capul listei pentru starea noastra de bine si aceea a copiilor nostri.

 

Romain Gagnon ne invita sa ne ascutim simtul critic, sa vedem dincolo de imaginile gata facute care vor sa ne faca sa le inghitim crude. De noi tine sa profitam de aceasta ocazie care ne este oferita pentru a ne reinsufleti constiinta noastra sociala, de oameni mai fericiti si mai echilibrati, dar si de cetateni responsabili si angajati, care-si iau in propriile maini starea de sanatate mai degraba sa asteptam de la Stat ca s-o gestioneze in locul nostru.

 

Actul de a manca, de a ne activa fizic, de a ramane vigilenti in alegerile noastre, toate astea au o semnificatie familiala, sociala si chiar politica, dincolo de beneficiile personale pe care le putem scoate din asta.[…]

 

Dr. Marie-Joseé Dubois, medic si nutritionist

 

 

 

 Citeste si da mai departe! Romania va fi mai frumoasa.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website