Bauturi aperitive
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 3.909 vizualizari

Minula

 

2 linguri miere, 1 lingurita suc de lamaie, 100-150 ml infuzie de frunze de nuc

 

Modul de preparare. Se pune apa la fiert intr-un ibric de 200-250 ml; cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga o lingura frunze de nuc, se acopera cu un capac si se lasa pana se racoreste. Se storc bine frunzele de nuc si toata zeama strecurata se pune intr-un pahar. Se adauga mierea si sucul de lamaie si se amesteca pana la omogenizare.

 

Se consuma in timpul meselor principale, sau imediat inaintea lor, cate 100-150 ml.

 

Actiuni farmaco-fiziologice. Aceasta bautura are o actiune aperitiva, marind pofta de mancare, ajutand digestia si eliminarea diferitelor tulburari hepatice, colecistice (diskinezia biliara), constipatia rebela, etc.

 

Indicatii si contraindicatii. De asemenea, este foarte indicata persoanelor suferind de insuficienta tiroidiana sau ovariana. Nu poate fi luata decat cu avizul medicului de catre hipertiroidieni. Este contraindicata suferinzilor de diabet zaharat, obezitate, arteroscreloza avansata, alergie la miere sau la frunzele de nuc.

 

Modul de conservare. Se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau maximum o saptamana la frigider, dar este preferabil sa se consume cat mai proaspata.

 

 

Mipela

 

2 linguri miere, 1 lingurita suc de lamaie, 100-150 ml infuzie de pelin

 

Modul de preparare. Asemanator, ca mai sus, inlocuind frunzele de nuc cu cele de pelin. Se administreaza ca mai sus.

 

Actiuni farmaco-fiziologice; Indicatii si contraindicatii. Ca mai sus. Este contraindicata numai persoanelor cu alergie, diabet zaharat, obezitate avansata. Se recomanda indeosebi celor suferinzi de oboseala de orice fel si la orice varsta.

 

Modul de conservare. Ca la Minula.

 

Sursa: Dr. N. Mihailescu

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website