De ce este importanta abilitatea de a manevra un cutit in bucatarie
Oricine doreste sa gateasca – fie profesional, fie acasa – trebuie sa stie sa utilizeze un cutit. Si asta nu inseamna sa cunoastem doar cum sa taiem legumele in diferite forme, desi, si acest aspect este important. Inseamna sa cunoastem cum sa tinem in mana un cutit, si, la fel de important, cum sa tinem ceea ce taiem astfel incat sa nu ne accidentam. A invata cum sa tinem si cum sa utilizam corect un cutit ne ajuta nu numai sa gatim in siguranta, cat si sa muncim mai repede, facandu-ne mult mai eficienti in bucatarie. Daca siguranta si viteza nu sunt motive suficiente, abilitatile de a utiliza un cutit ne ajuta si sa taiem uniform mancarea.
Cartea contine o multime de informatii utile pentru cei pasionati de gatit: istoria cutitelor, tipuri si forme de cutite, intretinerea cutitelor si ascutirea lor, metode si tehnici de taiere, etc. Inainte de a experimenta retete, trebuie sa ne cunoastem uneltele.
Cuprins:
Introducere
Cum sa interpretam informatiile
Capitolul 1: Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cutite
Capitolul 2: Sa incepem
Capitolul 3: Taieturi de baza pentru legume
Capitolul 4: Cum sa taiem fructele si legumele
Capitolul 5: Cum sa transam carcasa de pui
Capitolul 6: Cum sa taiem carnea
Capitolul 7: Cum sa taiem pestele
Capitolul 8: Cum sa taiem crustaceele
Capitolul 9: Cum sa taiem carnea gatita
Capitolul 10: Decoratiuni creative
Marturisiri
Index