Carte buna – Sfarsitul hranei
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 4.549 vizualizari

Sfarsitul hranei

 

Una dintre cele mai mari preocupari ale lumii contemporane este legata de epuizarea resurselor de hrana. Pe de o parte, traim intr-o realitate a abundentei aparente, in care rafturile super si hipermarketurilor nu sunt sufieciente pentru toate produsele si in care comportamentul consumerist a ajuns sa inlocuiasca terapia. Dar in spatele acestei aparente abundente descoperim ca alimentele de calitate, cu valoare nutritiva reala sunt tot mai rare si se pare ca tendinta este de a disparea. Pe de alta parte, in alte colturi ale lumii, oamenii se lupta cu foametea. Nu intamplator in lume exista astazi un miliard de obezi si un miliard de infometati.

 

Care va fi strategia de depasire a acestei crize? Vor reusi economia si agricultura sa faca fata cresterii exponentiale e numarului populatiei mondiale? Se va pastra echilibrul intre noile descoperiri stiintifice si etica? Cat de puternic va fi instinctul de supravietuire?

 

Paul Roberts in cartea sa nu ne propune doar o istorie a hranei, ci si o analiza antropologica a comportamentului uman in fata perspectivei unei catastrofe alimentare.

 

 

 

Citeste si da mai departe! Romania va fi mai frumoasa.

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website