Dresaj canin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  0 mesaje  / 3.597 vizualizari

Cainele poseda toate virtutile omului, fara a avea viciile sale.

Byron

 

De peste douazeci de mii de ani cainii ne iubesc statornic si ne slujesc cu credinta. Au pazit locuintele oamenilor si turmele acestora, au tras sanii si carucioare, au luptat cu soldatii, au facut de paza in cetati, au salvat vieti in munti si din ape, au gasit ratacitii si ranitii, au starnit si au urmarit vanatul, si-au pus incomparabilele calitati in slujba noastra si ne-au daruit devotamentul lor, pana la sacrificiu.

 

Cei ce iubesc cu adevarat cainele, si-l apreciaza, vor intelege ca numai prin asigurarea unor conditii de viata care sa-i mentina cainelui nevatamate caracteristicile naturale ereditare, isi vor dovedi atasamentul fata de el.

 

Educarea cainelui are la baza utilizarea si dezvoltarea calitatilor naturale ale animalului. Un caine este intotdeauna capabil de perfectionare; progresele realizate prin domesticirea speciei canine – din preistorie pana in zilele noastre – dovedesc acest lucru. Dar daca acest animal este apt sa dobandeasca noi deprinderi, nu trebuie totusi uitat ca inclinatiile sale naturale sunt limitate in raport cu ale omului si ca ele difera de la o rasa la alta.

 

Pentru iubitorii de caini care nu au timpul necesar sa se ocupe indeaproape de educarea acestuia, exista persoane specializate, adevarati profesionisti in desajul canin care pot transforma aproape orice caine intr-unul exemplar; cainele este un animal inteligent.

 

Spre exemplu, Kappa Dresaj foloseste programe de dresaj canin de specialitate, adaptat fiecarui caine, aplicand metode non-violente urmare a experientei acumulate de-a lungul anilor. Dupa perioada de dresaj cainele isi pastraza atat calitatile pentru care a fost ales, cat si bucuria de zi cu zi.

 

 

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website