Curcan la tigaie
autor: CARNE BUNA.RO / 2 mesaje / 34.154 vizualizari
Preparat astfel, curcanul iese de o fragezime de exceptie, apreciat mai ales de cei mici.
500 g carne de curcan (piept sau pulpa), 4 linguri ulei de masline extravirgin, 1 catel de usturoi, 2 foi dafin, sare, piper dupa gust, apa.
Se taie carnea cubulete si se pune in tigaie la foc mic impreuna cu uleiul de masline. Se prajeste putin dupa care se adauga usturoiul maruntit, foile de dafin si o cana de apa. Se fierbe la foc mic, adaugand apa pana cand carnea este frageda. Dupa ce carnea este fiarta se lasa sa scada apa pana cand se obtine un sos gros in tigaie.
Se serveste cu salata asortata de muraturi.
Nota: In imagine avem un amestec de carne de curcan piept (carne alba) si pulpa (carne rosie); carnea de curcan nu are grasime.
Adauga un comentariu!
1
aprilie 3, 2013
2
aprilie 4, 2013
miamiiiii……delicios :)))