Pentru frigarui: 500 g piept de curcan, 2 lamai, 4 linguri de ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
Pentru sosul picant: 30 g capere, 1 lingura mustar, 1 catel de usturoi, 1 fie de ceapa verde, 3 linguri de ulei de masline extravirgin, 1 legatura patrunjel, frunze de telina, sare si piper.
Se taie pieptul de curcan cuburi si se pregatesc 4 frigarui cu ele. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano dupa gust, se stropesc cu ulei de masline, zeama de lamaie si se presara cu jumatate din coaja de lamaie rasa, dupa care se lasa 1 ora sa se marineze.
Se pun caperele intr-un blender impreuna cu patrunjelul, cateva frunze de telina, 1 catel de usturoi, 1 ceapa verde, 1 lingura de mustar, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Se paseaza pana se obtine un sos omogen.
Se incinge bine gratarul, se aseaza pe el frigaruile si se frig circa 10-15 minute, stropindu-le spre sfarsit cu marinata.
Se servesc imediat cu sosul picant obtinut.