Bucatele de friptura de curcan, 4 cartofi sapunari, 2 castraveti murati, 2 oua, 1 conopida mica, 1 salata de laptuci, cateva masline, 3-4 linguri untdelemn, 1-2 linguri otet sau zeama de lamaie, 2 lingurite mustar, sare si piper dupa gust.
Cartofii se spala bine cu peria si se pun la fiert acoperiti in apa sarata fierbinte. Cand sunt gata, se scot, se curata fierbinti inca si se taie in forma de cuburi mici, care se stropesc imediat cu putin untdelemn pentru a capata un gust mai placut.
Castravetii murati se taie bucatele sau felii.
Ouale se fierb tari si se taie marunt sau felii, cu masina speciala de taiat oua fierte.
Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cand este gata, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cat mai multe ape, pentru a se inlatura orice urma de murdarie sau eventualele larve care se ascund uneori intre frunze.
Maslinele se taie in doua si se scot samburii.
Mustarul se subtiaza cu untdelemn si otet sau zeama de lamaie, adaugandu-se apoi sare si piper.
Intr-un castron se amesteca bucatelele de carne cu cartofii, conopida, ouale, castravetii murati si maslinele, se toarna sosul de mustar, se gusta pentru a adauga la nevoie sare, piper sau zeama de lamaie. Se aranjeaza intr-o salatiera tapetata cu frunze de salata de laptuci.
Se garniseste cu felii de oua, masline si salata de laptuci si se serveste dupa 1-2 ore sau chiar a doua zi.