Ingrediente: 2 prepelite, 1 morcov, 1 ceapa rosie, anason, foi de dafin, ulei de masline, vin rosu pentru macerat, coniac, fenel, sare, piper.
Se pune prepelita la macerat: carnea fiind frageda, are nevoie de o maturare foarte scurta, de doar 10-15 minute. Baitul se face din morcovi, ceapa rosie, anason, usturoi, foi de dafin, ulei de masline, vin rosu, un pic de apa, sare si piper. Carnea se lasa in acest sos cca. 15 minute. Din acest sos se va face o reductie care va deveni sosul pentru preparat.
Se incinge bine o tigaie in care se prajesc cele doua prepelite dupa care se lasa sa respire. Se pun in tigaie legumele care au fost la macerat si se toarna putin coniac. Arsura da gust. Se pune zeama de la legume si prepelitele intr-o craticioara, se dau intr-un clocot si se baga la cuptor 15 minute.
Se scot prepelitele de la cuptor se sectioneaza in doua pe lungime, se aseaza intr-un vas potrivit, se toarna sosul si se decoreaza cu fenel.
Foarte frumos!