4 bucati de carne de curcan de cca 120 g fiecare, 1 salota, 200 g ciuperci, 1 lingurita cu ulei de porumb, 100 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingura de ciboulette tocat, sare si piper macinat
Preparati umplutura. Curatati si tocati fin salota. Spalati ciupercile fara sa le lasati in apa si taiati-le lamele. Puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara si adaugati salota si ciupercile si lasati pe foc moderat 10 minute, amestecand mereu, pana scade tot lichidul.
Luati de pe foc, adaugati branza de vaci batuta, oul si ciboulette, sarati, piperati si amestecati iute pentru a obtine o compozitie omogena.
Taiati bucatile de curcan in doua, in grosime, fara sa le desfaceti complet. Bateti bine bucatile de carne.
Intindeti pe fiecare bucata astfel batuta un sfert din umplutura, fara sa o puneti pana in margine, apoi rulati carnea pentru a acoperi umplutura, dandu-i forma unui cilindru. Infasurati strans in pergament sau staniol si strangeti la capete. Procedati la fel cu celalalte bucati de carne.
Dati drumul rulourilor astfel formate intr-o cratita cu apa fiarta si lasati la fiert 15 minute. Scurgeti, desfaceti pergamentul si taiati rulourile in felii subtiri. Serviti cald sau rece.