Carte buna – TARA NOASTRA – Prof. I. Simionescu
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
autor: CARNE BUNA.RO /  1 mesaje  / 22.533 vizualizari

„Lucrarea de fata nu urmareste altceva, decat a pune la indemana tuturora o privire generala asupra tarii, marita cu mari jertfe de vieti si prin vrednicia unui neam care a suferit veacuri intregi, pastrandu-si energia creatoare nestirbita. Cartea trebuie luata mai mult ca o chemare spre cunoasterea pamantului pe care ne ducem traiul, cu toate bogatiile harazite de natura, dar si sfortarile pentru valorificarea lor.

Prea ne-am deprins sa nesocotim ce avem si ce am infaptuit; prea e lasat in umbra ce e al nostru, bunuri castigate cu grea truda ori scaderi explicabile, ce trebuiesc indreptate.

Am incercat, timid, sa implinesc o lipsa, care apasa ca o mustrare.

Imi dau seama de ce-mi era ingaduit, cat si de greutatile, pe care m-am silit sa le birui. Taria am aflat-o in constiinta ca indeplinesc o datorie fata de Tara, care are nevoie de sincera dragoste din partea tuturora, intarita prin cunoasterea realitatii.

Mi-am dat toata silinta sa scriu cat mai limpede; am ocolit, voit, rigiditatea stiintifica, desi intr-una m-am sprijinit pe rezultatele riguroaselor cercetari. La fiecare capitol am insemnat principalele izvoare folosite nu atat de dragul aratarii lor, ci mai ales spre a trezi increderea in munca stiintifica romaneasca.

Am marturisit, fara inconjur, intentiile ce m-au calauzit la alcatuirea acestei carti. Inceputul, oriunde si oricat, cuprinde si lipsuri. Altii vor cladi mai temeinic. Asa cere legea progresului in toate.”

Prof. Ion Siminonescu

 

Citeste si da mai departe! Romania va fi mai frumoasa.

 

 

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

1

O carte care trebuie citita si dupa aceea sa ne explice cineva tot ce este scris in ea, pentru a ne defini si intelege mai bine apartenenta la neam si acest teritoriu asa cum arata el astazi …..in rest e floare la ureche .

cotlet vasile viorel

martie 23, 2017